top of page

Vigtigt for at afhjælpe spændinger i nakken..

Opdateret: 12. jan. 2021

Hvad de færreste ved er, at for at afhjælpe spændinger i nakke/skulder området, skal der arbejdes med en lille brystmuskel foran.


De fleste af os sidder meget foran computer, ipad eller med vores telefon, hvilket gør at vores hoved og skuldre ofte bøjes fremad. Dette påvirker nakke og skuldre negativt, det er nemlig ikke en naturlig position for vores muskler i nakke/skulder områder - derfor spænder de op, og efter længere tid får vi ondt, fordi fibrene i vores muskler trækker sig sammen og bliver mindre fleksible. Det er en ond cirkel..


Så man starter med at gøre det muligt og behageligt at rette sig op, altså skuldrene tilbage og dermed hovedet op - det er en god start.


Hvad kan du gøre ??


Du kan lave en øvelse, hvor du skal kunne mærke strækket i den lille meget vigtige brystmuskel, som hæfter øverst foran på skulderen og går ned på de 3 øverste ribben.


Hvilket kan gøres på flere måder :


- lig på ryggen, således din strakte arm kan falde ud over kanten, hvor du ligger (på seng, sofa ell. lign.)


- stå med arm op ad væg eller en dørkarm, en god gammel strækøvelse (se billede)


Denne øvelse har nogle gode tillægsværdier, såsom bedre kropsholdning når vi kan rette os op - når vi retter os op giver det også bedre forhold og lyst til at trække mere luft i lungerne, hvilket medfører bedre velvære i din krop.




121 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page